Liana Carina Tătăranu (n. 1972), licențiată în informatică la Universitatea din Craiova, s-a reprofilat ulterior în domeniul jurnalismului și apoi al relațiilor publice și comunicării. În prezent urmează studiile masterale „Cercetarea, conservarea și valorificarea patrimoniului cultural” ale Facultății de Istorie și Filologie, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

După o experiență de mai bine de 12 ani în jurnalism și comunicare, decide să își concentreze atenția asupra promovării și salvgardării sustenabile a patrimoniului cultural imobil din România. Din 2008, Liana Carina Tătăranu a vizitat, inventariat și promovat în mod constant monumentele istorice din sudul României, străbătând însumat mii de kilometri pentru a viziona și cunoaște cât mai multe vestigii care au nevoie deopotrivă de atenția specialiștilor și a publicului larg.

Este președintele Asociației Inima Olteniei, care se ocupă în mod specific de salvarea diverselor cule, conace boierești sau biserici care se află în stadiu de ruină sau degradare. Această organizație a devenit parte a unui proiect mai amplu, Liana ocupând funcția de coordinator al „Ambulanței pentru Monumente – Oltenia Vest”. Alături de voluntari și comunități locale, cu sprijinul specialiștilor din domeniul conservării și restaurării monumentelor istorice, reputează succese în salvarea unor așezăminte valoroase pentru istoria și cultura poporului român. De asemenea, activitatea sa profesională implică atragerea de fonduri europene în scopul restaurării patrimoniului cultural, în general, și a celui din Oltenia în mod special.

Nicolae Coșniceru (n. 1959 în București) s-a dedicat în întregime fotografie încă din 1990, devenind fotograf profesionist. Și-a deschis unul dintre primele studiouri fotografice din România. Activitatea profesională a început sub forma fotografiei publicitare, lucrând pentru clienți internaționali renumiți, fiind totodată și corporate foto trainer pentru companii multinaționale. În timp, a susținut o multitudine de expoziții și workshopuri internaționale: Marea Britanie, Austria, Olanda, Serbia, Turcia ș.a. Este în mod frecvent invitat să țină cursuri, lecturi sau ateliere fotografice în cadrul festivalurilor sau programelor de pregătire dedicate.

Înainte de 1989 a devenit membru al Asociației Artiștilor Fotografi, reușind să organizeze în paralel și două expoziții personale. Activitatea sa profesională s-a manifestat prin realizarea albumului Inner Light, dedicat portretelor marilor personalități române, prin colaborări cu artiști români și străini, prin activitatea depusă în cadrul expozițiilor artistului Ioan Nemțoi (Apă și Foc, București; My Extravaganza, Londra; Who’s Afraid of Glass, Bassano del Grappa ș.a.) și prin propriile expuneri fotografice. De asemenea, a susținut numeroase expoziții naționale și internaționale de intermedia, conceptual photography sau fine art photography, printre care The Shape of Light (București), România, Mon Amour (Sardinia), Drumuri (București), Sommerfeeling (Viena) sau Dada Roots (Toruń).

Recunoașterea sa publică este dovedită de numeroasele nominalizări și premii la competiții de rang înalt, precum The International Color Awards Photography Master Cup sau Black and White Spider Awards.